THE BEST CITY.UA номінований на премію EUROPEAN FESTIVAL AWARDS.

«Український міжнародний Музичний Фестиваль« TheBestCity.UA », який проводиться в Дніпропетровську, номінований на престижну європейську премію European Festival Awards, у категорії Best Medium-sized Festival (Кращий фестиваль середніх розмірів). Так само, за перемогу в цій номінації борються ще близько 80 фестивалів з Європи. Для нас велика честь отримати таку високу оцінку. Проведення заходів такого рівня відкриває Україну світові і зміцнює її імідж на міжнародній арені. Це також і важливий елемент розвитку туризму в країні. Ми пишаємося тим, що створюємо один з культурних брендів України - The Best City.UA », - написав, голова оргкомітету фестивалю Олександр Вілкул на своїй сторінці в Facebook.

Щорічна премія European Festival Awards заснована в 2009 році європейської фестивальної асоціацією Yourope і фестивалем Eurosonic Noorderslag, і є найпрестижнішою фестивальної нагородою Європи. Переможці в різних номінаціях визначаються голосуванням публіки і професійного журі.
Голосування триватиме на сайті церемонії до 1 листопада 2013 року. Кожен, хто проголосував зможе не тільки допомогти «TheBestCity.UA» потрапити в short-лист премії, а й отримати призи від оргкомітету European Festival Awards. Головний приз за участь у голосуванні - DreamSummer ("Літо мрії") - 2 квитки на кожен фестиваль, який переміг в тій чи іншій номінації. Переможці будуть оголошені відразу після новомодних свят - 15 січня 2014 на откритііфестіваля Eurosonic Noorderslag в Гронінгені, Голландія.

«Бути номінантом цієї Премії для нас дуже важливо. За два роки команда фестивалю виконала величезну роботу. Line Up (список учасників) TheBestCity.UA стоїть в одному ряду з кращими європейськими фестивалями з багаторічним досвідом. Ми використовуємо першокласне концертне обладнання, створюємо «нові» сцени, створюємо нові можливості для відпочинку, дбаємо, щоб усі наші гості отримали задоволення від якісної музики світового рівня », - сказав Олександр Вілкул.

Він додав, що проведення «TheBestCity.UA» є важливою складовою розвитку української музики і культури. На фестивалі проводяться реконструкції козацьких битв, культурні перфоманси та флеш-моби, виступають діячі мистецтва, в тому числі і народного. Зокрема, цього року на фестивалі проводилися майстер-класи та акції, присвячені Петриківського розпису, яка в грудні також буде номінуватися на отримання престижного статусу Всесвітньої культурної нематеріальної спадщини ЮНЕСКО.